Nederlands   English


Materiaal vermoeiingUIT behandeling lasreparaties Een belangrijk deel van de schade gevallen in dynamisch belaste constructies wordt veroorzaakt door het ontstaan van materiaal vermoeiing. Tegenwoordig zijn er een aantal gepatenteerde technologieën waarmee de vermoeiingsterkte van materialen en/of lasverbindingen kan worden verbeterd. Dit geld voor constructies in de nieuwbouw fase alsmede voor constructies welke inmiddels bijna aan het eind van hun theoretische levensduur zijn aangekomen. Pieper QSI kan u ondersteunen bij het beoordelen van toegepaste details op gevoeligheid voor vermoeiing en voert tevens behandelingen uit met gepatenteerde technologieën zoals PIT® (Pneumatic Impact Treatment) en Esonix® UIT (Ultrasonic Impact Treatment).

In de volgende gevallen kan Pieper QSI u behulpzaam zijn:
  • Adviseren m.b.t. de keuze van lasdetails in vermoeiing belaste constructies.

  • Project ondersteuning tijdens projecten gericht op het verlengen van de vermoeiingslevensduur van gelaste constructies (o.a. bruggen, kranen en offshore constructies) d.m.v. PIT of UIT, en het uitvoeren van visuele inspecties op behandelde materialen en lassen, alsmede het afgeven van definitieve goedkeuring m.b.t. uitgevoerde behandelingen. Het geven van presentaties en demonstraties m.b.t. PIT en UIT.
    Daarnaast is Pieper QSI gecertificeerd voor het opleiden van operators welke nabehandelingen met de PIT of UIT technologie moeten gaan uitvoeren.

  • Het uitvoeren van (lasnaad) nabehandelingen met gepatenteerd zogenaamde hoogfrequente hamer technologieën zoals o.a. PIT (Pneumatic Impact Technology) en/of Esonix® UIT (Ultrasonic Impact Treatment), met als doel de vermoeiingssterkte van materialen en/of lassen te verhogen / verbeteren.
    Pieper QSI is gecertificeerd om deze behandelingen te mogen uitvoeren.

  • Opstellen van behandelingsprocedures voor PIT of Esonix UIT behandeling projecten, alsmede afstemmen hiervan met de toezichthoudende onafhankelijke instanties en opdrachtgevers om goedkeuring hiervan te verkrijgen.

Vermoeiing breukvlak
Breukvlak vermoeiingsbreuk