Nederlands   English


ArtikelenOp deze pagina zijn interessant artikelen en presentaties te vinden, gerelateerd aan lastechniek, vermoeiing en normering welke vrij verspreid mogen worden.

GNAW lassen
 1. Technische presentatie hoogfrequente hamer technologieën - Nederlands
  Dit is een kopie van en lezing gegeven door Pieper QSI tijdens een bijeenkomst van de NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud) m.b.t. de mogelijkheden van deze technologieën.

 2. Spanningscorrosie - Engels
  Een artikel van het NPL Engeland (National Physical Laboratory) met betrekking tot spanningscorrosie (Stress Corrosion Cracking) en het mechanisme en omstandigheden welke dit veroorzaakt.

 3. Korte informatie PIT - Nederlands
  Een korte presentatie over de gepatenteerde PIT technologie (Pneumatic Impact Treatment) van de firma Pitec GmbH in Duitsland waarmee o.a. de vermoeiingsterkte van materialen en lasverbindingen verbeterd kan worden. Voor meer informatie en advies met betrekking tot mogelijkheden voor uw producten en problemen kunt u contact opnemen met Pieper QSI.

 4. Korte informatie PIT m.b.t. onderhoud - Nederlands
  Eveneens een presentatie van Pitec GmbH over de toepassing van PIT gedurende onderhoud aan machines en constructies.

 5. Test rapport TU Stuttgart over PIT - Duits
  Een rapport van de Technische Universiteit in Stuttgart met resultaten van testen uitgevoerd op met PIT behandelde proefstukken.