WeldScanner dataloggers voor las parameters


Gepubliceerd op: 1 juni 2012 om 13:53

Pieper QSI is sinds kort in het bezit van dataloggers waarmee las parameters op een nauwkeurige manier kunnen worden geregistreerd. Het betreft zogenaamde WeldScanners ontwikkeld door de firma HKS Prozesstechnik in Duitsland.
Met deze apparatuur is het tevens mogelijk de electrische caracteristiek van lasapparatuur weer te geven zodat er bijvoorbeeld bij het MIG/MAG lassen door de zogenaamde scope functie bekeken kan worden of er gelast wordt in het kortsluitboog, sproeiboog of open boog gebied.
Daarnaast heeft deze apparatuur een optie mogelijkheid om de t8/5 afkoeltijd te bepalen door temperatuur metingen middels een laser systeem. Deze optie is vooral interessant voor het lassen van de moderne hoge sterkte stalen waarbij de maximale t8/5 afkoeltijd vaak door de plaatfabrikant wordt voorgeschreven.
Met deze dataloggers wordt deze tijd nauwkeurig bepaald waardoor afname van mechanische eigenschapen kan worden voorkomen.
Pieper QSI is tevens partner geworden van HKS Prozesstechnik en kan direct alle producten van HKS aanbieden aan bedrijven in Nederland en Belgie. 
Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen via info@pieper-qsi.nl
t8/5 bepaling middels laser contactloze temperatuur meting